Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szüreti mulatság óvodánkban.

      Szeptember 14-én került megrendezésre immár hagyományosnak számító szüreti rendezvényünk. Sajnos az idő ezúttal nem kedvezett az udvari mulatságnak és a felvonulást sem tudtuk megtartani.

     "Érik a szőlő, hajlik a vessző..." énekelték a gyerekek már kora reggel, hisz izgatottan várták a nap eseményeit.

     Kora reggel került sor a tízórai elfogyasztására, majd miután mindegyik csoport beöltözött a mulatsághoz és elhelyezkedett, a tornaszobában kezdetét vette a műsor. Timi néni nagycsoportosai egy kis ízelítőt adtak a szüreti vigasságból: versekkel, dalokkal és  tánccal. Miközben ők, mármint a gyerekek jól szórakoztak, bent a konyhán Göndöcs Éva néni és Igaz Ilus néni sütötték a finom (kakaós, lekváros, csokis) palacsintákat. 

     Gyermekeink Csaba bácsi "szőlősgazda" segítségével - mivel rossz idő volt, ezért a teraszon - bepillantást kaptak a szőlő feldolgozásának, a must készítésének fortélyaiba, amit aztán mindenki meg is kóstolhatott. A nap igazi szenzációja az óvoda dolgozóinak "Répamese" előadása volt, amit nagyon nagy élvezettel néztek végig a Katica, Csiga és Micimackó csoportosok.

     A nap végén új élményekkel, ismeretekkel gazdagabban várta minden gyermek a szüleit, hogy elmesélhesse, milyen is volt az oviban az idei szüreti mulatság. A szüreti mulatságról készült képek a képgalériában megtekinthetőek!